Therapie of nie - Victoria Deluxe (2024)

Ontwerp en productie muziek

Zes jongeren werken in de periode van oktober 2023 tot maart 2024 aan een soloperformance, begeleid door zes ervaren makers. Ze vertrekken vanuit de vraag: ‘Therapie of nie?’. Wat betekent mentaal welzijn voor hen? Wat is therapie, wat is therapeutisch? Wat zijn de observaties van hun omgeving? Hoe zien hun toekomstdromen eruit?

Seba, Azra, Gabriel, Dario, Lindsey en Isabelle spelen hun solo’s een eerste keer voor publiek op 1 en 2 maart 2024, in De Expeditie in Gent

Rokkerol (1+) - Efrem Stein  (2024-2025)

Ontwerp en productie muziek

Rokkerol is een uitnodiging voor alle kleine en grote onderzoekers om alle vormen van een bal te ontdekken. Je zal maar voor het eerst een bal ontmoeten.
De bal rolt en dolt de voorstelling rond.

Rokkerol is een uitnodiging voor alle kleine en grote onderzoekers om alle vormen van een bal te ontdekken. Een speelse voorstelling speciaal voor dreumesen en peuters over meerollen, vasthouden en loslaten.

Je rolt naar me toe. Omarmen en ombenen. Zacht tegen je aan. Samen rollen we.
Alles om ons heen beweegt. Ondersteboven. Rond en opstandig. Deze bal kan raar rollen. Ik laat je weer los.

Met ‘Rokkerol’ beweegt Efrem zich meer dan ooit in de belevingswereld van dreumesen en peuters. Een wereld van verbeelding, logica en creativiteit. Je zal maar voor het eerst een bal ontmoeten. Wat is dat voor een ding? Waar begint de bal? Waarom rolt een bal? Samen met Efrem gaan de allerjongste theaterbezoekers nieuwsgierig en onbevangen de ronde bal ontdekken.

 

Credits

Concept & spel: Efrem Stein
Muziek: Jan D’Haene
Fotografie: Maarten Nauw

Nacht/Zicht  (16+) - Collectief Verlof (2023)

Ontwerp en productie muziek

Vier mensen. Eén bos. Nacht.
Twee twintigers zijn “de weg kwijt”, een vrouw van midden de zestig in roze joggingpak en op hakken is “het bos aan het opruimen” en een politieagent in bloemetjeshemd loopt rond “in burger” om een voortvluchtige op te sporen.  Ze treffen elkaar toevallig, maar lijken allen wel doelbewust in dit bos beland. En dan wil het net lukken dat niet ver hier vandaan iets gruwelijks gebeurd is. En de dader nog niet gevat. Alle vier doen ze zo hard hun best om de reden van waarom ze hier écht zijn te maskeren, dat door foute veronderstellingen iedereen elkaar nog meer gaat verdenken. Al dan niet terecht.

Spel:

Tom Ternest, Els Olaerts, Marthe Schneider en

Bart van der Heijden

 

Tekst en RegieHeleen Desmet

Dramaturgie: Mieke Versyp

Muziek: Jan D'Haene

Scenografie:  Gilles Pollak

Techniek: Steven Bosmans

Kostuums: Leila Boukhalfa

Productie: Justine Chemay

Co-productie: Perpodium

Spreiding: Collage Producties

Met dank aan:  CC Asse, MoMeNT-festival Tongeren,     

CC NOVA Wetteren en deRUIMTE, CIE Tartaren

 

Venus in Libra / Jaouad Alloul - Toneelhuis (2022/2023)

In nachtclub The Last Mermaid geven de creaturen van de nacht toe aan hun ware ik. Maar de vele toeters en bellen verbergen een diepe malaise. Een gevaarlijk swingende theatrale belevenis, een chaotisch punk queer concert.
Wie ben jij als je te diep in het glas kijkt?
Wie ben jij als er niemand kijkt?
Wie ontmoet je als je jezelf tegenkomt?
Wie raak je kwijt als je jezelf verliest?
Draag je een masker of draagt het masker jou?

Als de nacht valt, komt onze dierlijke kant naar boven.
Plaats van afspraak is The Last Mermaid, een nachtclub waar Coco als koningin van de nacht over de dansvloer regeert. Met een mix van muziek, spoken word en dans geven de creaturen van de nacht toe aan hun ware ik. De roaring twenties in volle orgie. Geen (on)deugd wordt vergeten, geen roesmiddel blijft onaangeroerd. Maar de vele toeters en bellen verbergen een diepe malaise.
Coco confronteert, balanceert, reikt een spiegel aan waarin de samenleving haar ware gelaat toont, en het is allerminst een fraai zicht. Als geen ander durft zij te vragen: Who will be the last one standing?

Venus In Libra zoekt naar balans in een wereld die maar niet van zijn fouten leert.
Er is nood aan transparantie, verzachting, vervrouwelijking. Radicale liefde en seks met toestemming. Individuele expressie en collectieve bewustwording. Gulle ontmoeting en innige omarming.
Wie vertegenwoordigt de status quo en aan welke kant van de (r)evolutie sta jij?

En avant, Marche! (2015-2017)

NTGent / Les Ballets C de la B

as a musician, player

For En avant, marche! the directors Frank Van Laecke and Alain Platel have taken inspiration from the tradition of musical groups which for decades have been part of the social and cultural life. The musical direction is in the hands of Steven Prengels. At every venue, the four actors and seven musicians will be joined by a local brass band or marching band on stage.